Vacature trainee Ruimtelijke Kwaliteit

Ben jij onze nieuwe trainee Ruimtelijke Kwaliteit?

Heb jij een passie voor ruimtelijke kwaliteit en wil je in 23 maanden tijd uitgroeien tot een breed inzetbare adviseur Ruimtelijke Kwaliteit? Dan bieden we jou graag een traineeship aan bij een deskundige én gezellige organisatie in het centrum van Rotterdam.

 

Over ons
Sinds 1929 adviseert, onderzoekt en inspireert Dorp, Stad en Land op het gebied van landschap, stedenbouw, architectuur en cultureel erfgoed.

 

Met een vaste kern van 20 gedreven medewerkers en een groep van ruim 40 freelance medewerkers, bieden wij onze leden – de 61 aangesloten gemeenten – onafhankelijke advisering over ruimtelijke kwaliteit, gebouwd erfgoed, hergebruik & herbestemming, beleid en participatie. We zijn dan ook op zoek naar een trainee Ruimtelijke Kwaliteit.

 

Over jou
Je wil een actieve bijdrage leveren een duurzame, goed functionerende omgeving met een positieve belevingswaarde. Verder kan je – zowel zelfstandig als in teamverband – resultaatgericht werken, beschik je over een ondernemersgeest, ben je gedreven, ambitieus en nieuwsgierig.

 

De functie
Je wordt als trainee onderdeel van het inhoudelijke team van adviseurs bij Dorp, Stad en Land. Dit team verzorgt de reguliere adviestaken in commissieverband bij bestaande en nieuwe gemeenteleden. Ook kan het assisteren bij onderzoek, het opstellen van waarderingen, het coördineren van vergaderingen en het uitwerken van verslagen onderdeel uitmaken van je werkzaamheden.

 

Binnen het team leiden we je op tot adviseur Ruimtelijke Kwaliteit die vanuit de behoefte van de klant (gemeente) een bijdrage levert aan de instandhouding en bevordering van de kwaliteit van onze fysieke leefomgeving. Hoewel de klant centraal staat, is het op een excellente manier komen tot een voor de specifieke locatie goed advies de centrale opdracht.

 

Het trainee programma
Je draait vanaf de eerste dag – onder begeleiding van een persoonlijke mentor – mee in onze organisatie waardoor je je persoonlijk en professioneel snel kan ontwikkelen. Voor de advisering werk je vanuit je eigen vakgebied samen met onze gespecialiseerde adviseurs.

 

Je komt ook in aanraking met andere disciplines zoals erfgoed, stedenbouw en landschap en leert de dwarsverbanden kennen. In 23 maanden word je vanuit een integrale werkwijze opgeleid tot (young) professional binnen je vakdiscipline.

 

Je krijgt gedurende het traject steeds meer verantwoordelijkheid en de laatste maanden van het traineeship kan je geheel zelfstandig werken als junior adviseur. Je wordt door ons gefaciliteerd en gestimuleerd om je relevante talenten en vaardigheden verder te ontwikkelen en/of aan te leren. Hierbij horen inhoudelijke verdieping, adviesvaardigheden, ondernemerschap en acquisitievaardigheden, communicatie en presentatie, projectmatig en planmatig werken.

 

Je beschikt over:
– een afgeronde relevante HBO/WO-opleiding en bent niet langer dan 3 jaar geleden afgestudeerd;
– uitstekende kennis van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
– sterke contactuele eigenschappen en communicatieve vaardigheden;
– ambitie, nieuwsgierigheid en gedrevenheid om een bijdrage te leveren aan een duurzame, goed functionerende omgeving met een positieve belevingswaarde;
– passie voor ruimtelijke kwaliteit en de rol van de overheid hierin;
– een open, proactieve houding en aanpakmentaliteit;
– teamgeest en betrokkenheid;
– initiatieven, maatschappelijke en/of nevenactiviteiten naast je studie zijn een pre;
– rijbewijs B, geen vereiste maar wel een pre;
– basiskennis over de Omgevingswet, geen vereiste maar wel een pre.

 

 Dienstverband
– 32 uur per week;
– ingangsdatum: z.s.m.

 

We bieden
– een veelzijdige en uitdagende werkomgeving;
– multidisciplinaire opdrachten, mogelijkheden voor kennisontwikkeling;
– tijdelijke aanstelling voor 23 maanden waarbinnen je ruimte krijgt je talenten te ontplooien op het gebied van ruimtelijke kwaliteit;
– startsalaris van € 2.375,00 op fulltime basis;
– marktconforme overige primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

 

Meer informatie
Voor meer informatie over deze functie kan je bellen met 010 -280 94 45 en vragen naar Ton Jansen (directeur) of Anthonie Dieleman (adviseur Ruimtelijke Kwaliteit). Zij geven je graag nadere inlichtingen over de functie. Klik hier voor meer informatie over onze organisatie.

 

Reageren & selectieprocedure
Is deze functie jou op het lijf geschreven? Mail dan uiterlijk vrijdag 25 mei je motivatie en curriculum vitae naar Samantha Visser (HR manager), s.visser@dorpstadenland.nl.

 

De gesprekken zullen in juni ingepland worden.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

Getagd met

Nieuwsbrief

Recente tweets

Top