Vacature trainee erfgoed

Ben jij onze nieuwe trainee Erfgoed?

Heb jij een passie voor (gebouwd) erfgoed en wil je in de komende 23 maanden uitgroeien tot een breed inzetbare erfgoedadviseur? Dan bieden we jou graag een traineeship aan bij een gezellige én deskundige organisatie in het centrum van Rotterdam.

 

Over ons
Sinds 1929 adviseert, onderzoekt en inspireert Dorp, Stad en Land op het gebied van landschap, stedenbouw, architectuur en cultureel erfgoed.

 

Met een vaste kern van 20 gedreven medewerkers en een groep van ruim 40 freelance medewerkers, bieden wij onze leden – de 61 aangesloten gemeenten – onafhankelijke advisering over ruimtelijke kwaliteit, gebouwd erfgoed, hergebruik & herbestemming, beleid en participatie. We zijn dan ook op zoek naar een trainee gebouwd erfgoed/cultuurhistorie.

 

Over jou
Je wil een actieve bijdrage leveren aan de instandhouding van gebouwd erfgoed en je ziet het als een uitdaging om bij te dragen aan een excellente dienstverlening. Verder kan je – zowel zelfstandig als in teamverband – resultaatgericht werken, beschik je over een ondernemersgeest, ben je gedreven, ambitieus en nieuwsgierig.

 

De functie
Je wordt als trainee erfgoed onderdeel van het inhoudelijke team van adviseurs bij Dorp, Stad en Land. Dit team verzorgt de reguliere adviestaken in commissieverband bij bestaande en nieuwe gemeenteleden. Ook kan het assisteren bij onderzoek, het opstellen van waarderingen, het coördineren van vergaderingen en het uitwerken van verslagen onderdeel uitmaken van je werkzaamheden.

 

Binnen het team leiden we je op tot erfgoedadviseur die vanuit de behoefte van de klant (gemeente) een bijdrage levert aan gebouwd erfgoed. Hoewel de klant centraal staat, is het op een excellente manier komen tot een voor de specifieke locatie goed advies de centrale opdracht.

 

Het trainee programma
Je draait vanaf de eerste dag – onder begeleiding van een persoonlijke mentor – mee in onze organisatie waardoor je je persoonlijk en professioneel snel kan ontwikkelen. Voor de advisering werk je vanuit je eigen vakgebied samen met onze gespecialiseerde adviseurs erfgoed. Je komt ook in aanraking met andere disciplines zoals architectuur, stedenbouw en landschap en leert de dwarsverbanden kennen. In 23 maanden word je vanuit een integrale werkwijze opgeleid tot (young) professional binnen je vakgebied.

 

Je krijgt gedurende het traject steeds meer verantwoordelijkheid en de laatste maanden van het traineeship kan je geheel zelfstandig werken als junior adviseur. Je wordt door ons gefaciliteerd en gestimuleerd om je relevante talenten en vaardigheden verder te ontwikkelen en/of aan te leren. Hierbij horen inhoudelijke verdieping, adviesvaardigheden, ondernemerschap en acquisitievaardigheden, communicatie en presentatie, projectmatig en planmatig werken.

 

Je beschikt over:
– een afgeronde relevante HBO/WO-opleiding en bent niet langer dan 3 jaar geleden afgestudeerd;

– uitstekende kennis van de Nederlandse taal in woord en geschrift;

– sterke contactuele eigenschappen en communicatieve vaardigheden;

– ambitie, nieuwsgierigheid en gedrevenheid om een bijdrage te leveren aan een duurzame, goed functionerende omgeving met een positieve belevingswaarde;

– passie voor erfgoed, architectuur, restauratie, ruimtelijke kwaliteit en de rol van de overheid hierin;

– een open, proactieve houding en aanpakmentaliteit;

– teamgeest en betrokkenheid;

– initiatief, maatschappelijke en/of nevenactiviteiten naast je studie zijn een pre;

– rijbewijs B, geen vereiste maar wel een pre;

– basiskennis op het gebied van bouwkunde, geen vereiste maar wel een pre.

 

Dienstverband

– 32 uur per week;

– ingangsdatum: z.s.m.

 

We bieden

– een veelzijdige en uitdagende werkomgeving;

– multidisciplinaire opdrachten, mogelijkheden voor kennisontwikkeling;

– tijdelijke aanstelling voor 23 maanden waarbinnen je ruimte krijgt je talenten te ontplooien op het gebied van gebouwd erfgoed;

– startsalaris van € 2.375,00 op fulltime basis;

– marktconforme overige primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

 

Meer informatie
Voor meer informatie over deze functie kan je bellen met Ton Jansen (directeur) of Maarten Raaijmakers (adviseur erfgoed). Zij geven je graag nadere inlichtingen over de functie.

010 -280 94 45. Klik hier voor meer informatie over onze organisatie, of ga naar www.dorpstadenland.nl

 

Reageren & selectieprocedure
Is deze functie jou op het lijf geschreven? Mail dan uiterlijk vrijdag 13 april je motivatie en curriculum vitae naar Samantha Visser, s.visser@dorpstadenland.nl.

 

De gesprekken zullen vanaf maandag 16 april ingepland worden.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Getagd met

Nieuwsbrief

Recente tweets

Top