Werkplaats Omgevingskwaliteit & dialoog

 

Terugblik werkplaats Omgevingskwaliteit & dialoog, do. 12 oktober 2017

 

Dorp, Stad en land kijkt tevreden terug op een leerzame werkplaats en bedankt de aanwezigen hartelijk voor hun inzet! Er zijn onderling veel successen en tips gedeeld met betrekking tot participatie en het aangaan van een dialoog.

 

Maak participatie aantrekkelijker
Directeur Ton Jansen van Dorp, Stad en Land benadrukte het belang van een dialoog om een goede omgevingskwaliteit te kunnen realiseren en stipte een aantal methoden aan om participatie aantrekkelijker te maken. Klik hier voor een korte samenvatting van zijn presentatie.

 

Ontwerpkracht inzetten voor een goede dialoog
Gastspreker Pauline van den Broeke besprak vervolgens de rol die ontwerpen en beeld kunnen spelen bij het voeren van een dialoog. Ze benadrukte daarbij dat het wekken van vertrouwen erg belangrijk is voor het voeren van een goede dialoog. Klik hier voor een korte samenvatting van haar presentatie.

 

10 inzichten voor een goede dialoog
Een van de opdrachten was het schrijven van een plan van aanpak voor een omgevingsvisie met omgevingskwaliteit als bouwsteen. Centraal hierbij stond de vraag hoe je de samenleving hierbij betrekt. De deelnemers hadden veel ervaring en kennis op dit gebied en deelden dit met elkaar om tot een plan te komen. We hebben dit verwerkt in 10 inzichten voor een goede dialoog.

 

Hoe je conflicten oplost met een dialoog
Als afsluiting werd er een korte video getoond, waarin prof. dr. Noelle Aarts (Universiteit Wageningen) uitlegt hoe je conflicten oplost met een dialoog. Klik hier voor de video.